skip to Main Content

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Spletna Sinergija so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Kupec se z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov v naši spletni trgovini strinja s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Vrste uporabnikov

S potrjeno registracijo v spletni trgovini Spletne Sinergije postane kupec »stranka« spletne trgovine. Ob registraciji v spletni trgovini pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Če kupec želi lahko naslov elektronske pošte ali geslo spremeni v svojem uporabniškem profilu.

Ponudnik se obvezuje:

 • da bo z besedo predstavil ponudbo v spletni trgovini,
 • jasno navedel končno ceno ponudbe,
 • predstavil kupcu vse dodatne stroške, ki bodo nastali v procesu nakupa,
 • omogočal kupcu neposredno komunikacijo preko elektronske pošte oziroma preko telefona,
 • skrbel za varnost osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo.

Obveze kupca

V primeru, da si kupec med izdelavo premisli je dolžan poravnati vse stroške, ki so nastali zaradi stornacije naročila. Kupec skrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Nakupovanje v imenu tretje osebe brez njene vednosti ni dovoljeno.

Ponudba izdelkov in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba lahko spremeni.

Ponudnik ni davčni zavezanec, zato davek na dodano vrednost v skladu s prvim odstavkom 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost ni obračunan. Ta podatek je posebej naveden na računu, ki ga ponudnik izda kupcu.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme samodejno ustvarjeno elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Elektronsko sporočilo o naročilu je v elektronski obliki shranjeno na strežniku Spletne Sinergije. Kupec jo lahko pridobi s pisno zahtevo.

Načini plačila

V spletni trgovini Spletna Sinergija omogočamo plačevanje izdelkov na naslednje načine:

 • plačilo na naš bančni račun (TRR),
 • plačilo preko sistema PayPal, ki omogoča plačevanje tudi s kreditnimi karticami (Visa, MasterCard, AmericanExpress).

Po plačilu naročenih izdelkov prejme kupec račun in sicer v PDF obliki na elektronski naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Postopek nakupa

 • Izbira izdelka: V spletni trgovini Spletna Sinergija si izberete ponudbo, ki jo želite naročiti. S klikom na gumb »Dodaj v košarico« izdelek dodate v košarico. Sistem vas opozori, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Ko z nakupom zaključite kliknete na gumb »Prikaži košarico«.
 • Sprememba vsebine košarice: Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na gumb »Ogled košarice«) uporabniku prikaže pojavno okno z izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v košarico.
 • Zaključek nakupa: V primeru, da ste v naši trgovini že registrirani vpišete vaš elektronski naslov in geslo. V nasprotnem primeru kliknete na gumb »Registracija« in vnesete zahtevane podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • Način plačila: Nudimo plačilo na naš bančni račun (TRR) in plačilo preko sistem PayPal, ki omogoča tudi plačila s kreditnimi karticami (Visa, MasterCard, AmericanExpress).
 • Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda vse posredovane podatke preden zaključi nakup. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb »Oddaj naročilo«. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst, ki potrjuje, da je bilo naročilo uspešno oddano.

Pravica odstopa kupca od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 5-ih dneh podjetju na elektronski naslov sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V primeru, da se je postopek izdelave internetne strani ali trgovine že začel se kupec in izvajalec dogovorita o višini vračila kupnine.

Varstvo podatkov

V spletni trgovini Spletne Sinergije se na prvem mestu trudimo za kar najbolj varno nakupovanje. To pomeni, da naredimo vse potrebno, da onemogočimo kakršnokoli nepooblaščeno prestrezanje podatkov, ki jih kupec posreduje izključno in neposredno nam.

Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri vpisu v našo spletno trgovino, so namenjeni zgolj in samo poslovanju spletne trgovine in se v nobenem primeru ne bodo uporabili v druge namene oziroma ne bodo posredovani tretji osebi. K temu nas zavezuje tudi Zakon o varovanju osebnih podatkov.

Za varnost svojih podatkov je odgovoren tudi kupec, ki mora skrbeti, da njegovih podatkov za dostop do naše spletne trgovine ne pridobi tretja oseba.

Komunikacija

Podjetje bo z uporabnikom stopilo v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Mnenja oziroma komentarji, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne-izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Spletna Sinergija in vsi podatki  v njej, slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Odveza odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti dostop do spletne strani zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja. V primeru, da tehnična napaka vpliva na oddana naročila jih ima ponudnik pravico preklicati in o tem takoj obvestiti kupca. Kupec mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred dostopom do spletne strani ter zagotoviti varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov in geslo).

Back To Top